Luni, 12 Februarie 2018 12:39

Avocado – aplicaţii în arta culinară creativ-decorativă

Avocados Are About to Get Ridiculously More Expensive 263066297 Nataliya Arzamasova 1024x683

Avocado-ul aparţine acelei categorii foarte rare de fructe care conţine grăsimi nesaturate. Datorită conţinutului său bogat în uleiuri şi vitamina E, el poate fi utilizat nu doar ca aliment, ci şi în industria cosmeticelor. Multe dintre şampoanelele, balsamurile şi loţiunile de corp utilizate de fiecare dintre noi au în conţinutul lor extracte de avocado. Aztecii şi indienii au fost primii care au sesizat proprietăţile pozitive de mai sus, ei fiind astfel primii care utilizau avocado-ul pentru tratamente de înfrumuseţare.

Avantajele oferite de avocado sunt multiple. Putem adăuga la calităţile sale conţinutul bogat de potasiu, vitamina C şi de anumite tipuri de vitamina B. Mulţumită consistenţei valoroase în proteine şi vitamine, el devine o materie primă ideală pentru pregătirea mân cărurilor pentru bebeluşi, mai ales că, pe lângă ingredientele sale utile organismului, se poate zdrobi cu uşurinţă în formă de pireu. Şi cei mici îl îndrăgesc, datorită aspectului şi texturii sale cremoase, precum şi a gustului plăcut.

Cumpărarea şi păstrarea

Alegerea şi achiziţia exemplarelor potrivite de avocado nu este o sarcină uşoară. Asta pentru că ele ajung pe rafturile magazinelor în stare necoaptă, fiind ori prea tari şi verzi, ori prea moi şi uscate. Cea mai bună soluţie este achi ziţia lor înainte cu câteva zile de folosire, deoarece la temperatura camerei avocado-ul se coace în 4-7 zile. Odată coapte, ele se pot păstra în frigider timp de câteva zile. Alegeţi exemplarele ferme, fără pete, coapte uniform şi care au greutate conformă cu mărimea lor. Chiar dacă exemplarele mai moi sunt mai ieftine, nu le cumpăraţi, deoarece pulpa lor poate fi prea fibroasă (aţoasă) şi de o culoare maronie. Orice formă de preparare alegeţi, fructele de avocado îşi menţin calităţile în stare crudă. Fier berea lor mai îndelung de câteva minute le diminuează aroma delicată şi le conferă un gust amărui.

Măsuri pregătitoare

Deşi aparent este simplu, prepararea fructului de avocado poate provoca adevărate bătăi de cap. Ca de obicei, instinctul ne îndeamnă ca primul pas să fie curăţarea lui. Abia apoi ne dăm seama însă de greşeală, când ne rămâne în mână un obiect alunecos, al cărui sâmbure va fi aproape imposibil de extras. Aşadar, în primul rând se taie fructul în două, facilitând astfel extragerea sâmburelui. Apoi se taie felii, îndepărtarea cojii devenind în acest fel floare la ureche. Pulpa de avocado poate căpăta rapid o culoare maronie, de aceea se recomandă stropirea acesteia cu suc de lămâie.

Prepararea

După cum menţionam anterior, avocado-ul este cel mai bun în stare crudă, dar în acelaşi timp el poate fi copt, preparat la grătar, sau se poate pregăti la aburi. Aşadar, savuraţi-l cu plăcere!

avocado1

 

Text: Traducere din Volumul I al culegerii maestrului in arta culinară, Varga Karoly

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…