Miercuri, 17 Ianuarie 2018 12:03

Fenomenul Food Truck: cum să-ți “pui afacerea pe roate”?

Prepararea și servirea mâncării în stradă are mare priză la români, numărul restaurantelor mobile triplându-se în ultimul an, potrivit estimărilor din piață. De la covrigi, burgeri, pizza sau mâncare thailandeză până la băuturi, înghețată sau prăjituri, produsele servite sunt variate și întotdeauna proaspete, ceea ce îi atrage pe consumatori, dar și pe pasionații care investesc pe această nișă.

Bucătăriile încep să fie tot mai mobile, apropiindu-se mai mult de clienți, atât la propriu - fizic, cât și prin calitatea și diversitatea pe care consumatorii o așteaptă. Deși au la bază modelul fast food, proprietarii acestor afaceri susțin că produsele și serviciile oferite se ridică la nivelul restaurantelor clasice.

În general, proprietarii restaurantelor pe roți sunt pasionați atât de mâncare, cât și de festivaluri și evenimente care atrag grupuri mari de persoane. Fluxul tehnologic este gândit astfel încât servirea să se desfășoare rapid, principalele ingrediente fiind preparate în avans, iar apoi montate în prezența clientului. În țara noastră investiția într-o astfel de afacere pornește de la circa 15.000 de euro, iar o serie de furnizori de echipamente care au identificat potențialul acestei nișe au dezvoltat soluții adaptate pieței locale.

Pentru a experimenta potențialul acestor afaceri, vizitați în perioada 19-22 aprilie 2018, la Târgu Mureș, cea mai mare expoziție internațională dedicată afacerilor din domeniile panificație, cofetărie și HoReCa. Furnizorii de tehnologii dedicate afacerilor mobile își pot prezenta soluțiile în cadrul expoziției GastroPan 2018 contactând organizatorii.

Detalii pe www.gastropan.ro sau la telefon 0732-575556.

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…