Luni, 26 Iunie 2017 08:57

Lider al investițiilor în turism

Cu 194 de milioane de euro atrași prin finanțări nerambursabile în anul 2016 și 160.000 de turiști, acest oraș a demonstrat că se pot obține creșteri semnificative pe acest sector, dacă investițiile sunt făcute strategic și promovarea este eficientă. 

Oradea este unul dintre orașele care au atras cele mai multe fonduri europene anul trecut, investițiile fiind făcute pentru reabilitări și modernizări. Oradea a reușit să atragă în 2016, peste 160.000 de turiști, iar Băile Felix mai mult de 130.000 de persoane, în acest an fiind așteprați chiar mai mulți turiști. Anul trecut, peste 70% dintre cei care au ales să viziteze orașul au fost români, urmați fiind în statistici de maghiari și austrieci.

Fondurile atrase și investițiile făcute într-un singur an în Oradea ar putea depăși o decadă a unui oraș similar din zona Moldovei, susțin specialiștii. Parteneriatul de succes între mediul privat și cel public a contribuit semnificativ la aceste rezultate, companii private investind banii necesari obținerii unor fonduri europene, iar asociațiile de promovare a orașului au sprijinit inițiativele administrației locale și a companiilor din zonă. 

Puteți citi mai multe despre acest subiect pe www.mediafax.ro

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…