Joi, 22 Iunie 2017 14:36

Producția de ulei de măsline a Italiei va atinge cel mai scăzut nivel din ultimele decenii

Ultimele estimări făcute publice de către Consiliul Internațional al uleiului de măsline (IOOC) anunță o scădere de 61% a producției de ulei de măsline în Italia, ceea ce înseamnă un minus de 185.000 de tone. Problemele ridicate de această prognoză îngrijorează atât procesatorii de pe întreg lanțul de producție, cât și autoritățile naționale și asociațiile de profil.

Președintele Asociației procesatorilor de ulei de măsline din Italia (Assitol), Mario Rocchi a explicat că pentru a acoperi deficitul, Italia va fi nevoită să importe materie primă din întregul bazin Mediteranei, în special din Spania, dar și din Grecia, Portugalia și Tunisia. "Speram că 2014, 'annus horribilis' pentru producția noastră de ulei de măsline cu 200.000 de tone, a fost cel mai dezastruos an pentru producătorii noștrii. Din păcate și 2016 a fost un an negativ" a spus Rocchi.

Din păcate, nu doar Italia se confruntă cu astfel de probleme, ci și Spania și țările din Sudul Europei, estimările fiind de -20% pentru producția din acest an.

Mai multe despre acest subiect puteți citi pe www.agerpress.ro

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…