Marți, 20 Iunie 2017 13:45

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul I 2017 au cheltuit în medie 2311,5 lei/persoană

 

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective *) în trimestrul I 2017 a fost de 446,0 mii, iar cheltuielile acestora s‐au ridicat în total la 1030,7 milioane lei, potrivit ultimului comunicat al Institutului Național de Statistică.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul I 2017 l‐a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (65,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 66,1% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l‐a reprezentat călătoriile în scop particular (34,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu‐se călătoriile pentru vacanţe (60,4%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,7%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (89,8%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 19,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 38,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri 36,4%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 51,5% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/botanice au reprezentat 50,7% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Mai multe informații pe această temă puteți citi pe http://www.insse.ro/cms/

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…