Vineri, 09 Martie 2018 15:39

Supă cremă din creveți, roșii uscate

suppa

Ingrediente:

  • 500 g creveți
  • 500 g oase de pește pentru supă de bază
  • 200 g ceapă
  • 100 g roșii
  • 60 g ardei
  • 20 g usturoi
  • 20 g cub supă de pește
  • 500 ml smântână de gătit
  • 150 g roșii cherry mici
  • 20 g roșii uscate
  • 100 g țelină apio
  • 40 g amidon
  • 60 g sare
  • 100 g lămâie
  • mărar

Proces tehnologic:

Creveții Black Tigerii se curăță de la carapace. Se pregătește o bază de supă de pește din carapacele, capetele, oasele, care se prăjesc un pic, apoi se toarne peste aceasta vin alb sau supă de legume sau apă. Se condimentează cu ceapă, usturoi, piper, foi de dafin, sare, cub de supă de pește. Se fierbe la foc mic. După ce s-a fiert carnea de pește și creveții se dă pe blender împreună cu baza supei de pește. Finalizare se face a la minut, adică atunci când se servește clientului se fierbe un pic cu smântână de gătit.

Roșiile uscate se prăjesc un pic în ulei de măsline.

Reţeta a fost realizată de Chef Garaczi Zoltán, la cursul de Bucătărie Creativă organizată de Asociaţia Pangastro. Următorul curs va avea loc în luna mai, pentru detalii intraţi pe www.pangast.ro

supa

 Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…