Vineri, 17 Noiembrie 2017 12:24

Șalău în alge marine cu andive și microsalată

reteta

Materii prime:

Preparate calde peste 2017 09 12 13 BV 121• File de șalău românesc 1,600 kg
• Pătrunjel proaspăt
• Tarhon 1 legătură
• Măghiran 5g
• Cimbru verde 3g
• Busuioc verde 2 fire
• Rozmarin verde 2 fire
• Lămâie 2 buc
• Foi de alge marine 1 pachet
• Andive 4 bucăți
• Microsalată 1 pungă
• Ridichi roșii 1 legătură
• Cașcaval 250g
• Ouă 2 buc
• Sare
• Piper

 

Mod de preparare:


Se tranşează fileul de şalău. Din resturile de la tranşare se pregăteşte o farsă cu smântână, albuş de ou, sare şi şofran. Toate condimentele de mai sus se pun în mojar şi se pisează. Cu acestea se condimentează peştele. Între două tranşe de peşte se pune farsa şi se trece prin ou bătut și caşcaval ras. Apoi se strânge bine în foaie de alge marine. Se pune în folie de aluminium şi se introduce la cuptor la 100°C pentru 20 de minute. Se serveşte pe pat de orez cu sos de roşii şi busuioc şi cu o mică grădină de salată aşezată pe andive.

 

Această rețetă a fost realizată la cursul de Preparate din peşte, organizat de Asociația PanGastRo. Următorul curs de Preparate din peşte va avea loc la Braşov, în perioada 5-6 decembrie. Detalii: 0732-575.556, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Republicarea conținutului website-ului www.gastromedia.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.gastromedia.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…