Joi, 22 Iunie 2017 10:36

Grupul Lactalis trebuie să renunțe la unul dintre produse

Preluarea Covalact SA și Lactate Harghita SA de către grupul Lactalis a fost condiționată de către Consiliul Concurenței. Astfel, pentru a elimina preocupările cu privire la concurență pe care le-au identificat în aceste achiziții, Consiliul a decis punerea în dezbatere publică a angajamentelor formulate de catre Lactalis. 

Compania a propus cedarea unui produs pentru o firmă terță, împreună cu drepturile de proprietate intelectuală aferente ambalajului. Untul LaDorna ar urma să fie cesionat unui altui producător, împreună cu toate comenzile și contractele de vânzare - dacă este posibil și agreat de către clienți. Astfel, această companie va avea dreptul de a utiliza logo-ul LaDorna pentru produsul unt, precum şi de a utiliza drepturile de proprietate intelectuală aferente ambalajului untului LaDorna. Mai mult, Lactalis trebuie să vândă stocul de unt ambalat sub marca LaDorna şi deţinut, la momentul acordării licenţei.

Marca de unt LaDorna se va întoarce în portofoliul grupului Lactalis, după o perioadă suficientă companiei terțe pentru a beneficia de creșterea cotei sale de piață. Perioada în care Lactalis trebuie să cedeze marca de unt LaDorna este confidenţială. 

Grupul Lactalis a preluat anul trecut pachetul majoritar de acțiuni (90%) a liderul de piața Albalact, după o tranzacție de 72 mil euro, iar la sfârșitul anului a semnat preluarea Covalact estimată la 30-40 mil euro. În acest moment, grupul deține în România LaDorna, Santal și Albalact, urmând preluarea Covalact. 

Mai multe despre rezultatele financiare ale companiilor preluate recent puteti regasi pe www.zf.ro: http://bit.ly/2stEzgf, http://bit.ly/2staIo6, http://bit.ly/2sEglhE.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…