Luni, 19 Iunie 2017 08:46

De la ghindă și coajă de pepene, la produse inovatoare

Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca au surprins din nou prin inovațiile pe care le-au pregătit în domeniul alimentar, la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Alimentului. Cercetările realizate de către studenții de anul IV au scos la iveală utilizări inovatoare ale unor ingrediente deloc (sau prea puțin) folosite în industria alimentară până acum.

Coaja de pepene verde, considerată deșeu, a fost transformată într-o dulceață sănătoasă, îmbogățită cu coacăze negre sau cătină. Produsul rezultat poate fi realizat la nivel industrial, studiile realizate de creatorul produsului arătând că există și un potențial de piață pentru acesta.

Ghinda a devenit cafea, prin propunerea pe care a făcut-o altă studentă entuziastă. Gustul amar al acesteia a fost ”corectat” prin identificarea unei temperaturi optime de prăjire, iar proprietățile nutriționale cântăresc greu între caracteristicile produsului. 

Nici trendul vegan nu a trecut neobservat, unul dintre produsele primite cu mult entuziasm fiind înghețata din lapte de cânepă, vegană și lactose free, ce poate ajunge la prețul de 7-12 lei/3 globuri și care vine în diverse variante sănătoase: mango, banane, extract de ștevie, infuzie de iasomie și cremă de cocos. ”Am folosit semințe decorticate de cânepă, care conțin multă proteină, acizi mono și polinesaturați și sunt foarte eficienți în dezvoltarea creierului la copii și în reglarea colesterolului din sânge” a spus Denisa Pânzariu.

Mai multe despre produsele nemaipomenite pregătite de studenți după luni de studiu aprofundat puteți citi aici: http://bit.ly/2sgVQsQ

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…