Vineri, 16 Iunie 2017 13:22

Ministrul Agriculturii, despre legea risipei alimentare

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a luat decizia de a proroga normele de aplicare a legii risipei alimentare, până la finalul acestui an. Un grup de lucru instituțional, deja desemnat, are misiunea de a identifica modalitățile prin care obiectivele acestei legi să fie atinse și să redacteze un proiect de act normativ care să fie realmente aplicabil, juridic și tehnic.

În comunicatul de presă emis de Ministerul Agriculturii se menționează că ”legea nu este clară, precisă și previzibilă, așa cum ar trebui să fie un act normativ pentru a putea fi aplicat și care să ducă la realizarea obiectivelor avute în vedere” și sunt oferite exemple care să sprijine afirmațiile făcute:

”Art. 3. din Legea nr. 217/2016. Aliniatele 3 și 4 din art. 3 prevăd posibilitatea cumpărării produselor agroalimentare de către asociații și fundații, respectiv întreprinderi sociale, la 3% din preț și revânzarea acestora la un preț de 8 mai mare. Această transformare a ONG-urilor în agenți comerciali pune bazele unui flux de comercializare paralel, greu de gestionat din punct de vedere sanitar veterinar și fiscal și care poate pune în pericol sănătatea consumatorilor, aceștia fiind expuși datorită atracției preturilor mai reduse. Prin prevederile acestui articol și aplicarea lui se poate produce dezordine în tot lanțul alimentar, fiind afectați toți: producători, comercianți și consumatori.”

Puteți citi comunicatul în întregime pe website-ul Ministerului Agriculturii - http://bit.ly/2t9nuqj

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…