Joi, 15 Iunie 2017 09:06

Tinerii vor putea să facă internship plătit

Potrivit unei propuneri de lege aflată acum în dezbatere parlamentară, programele de internship vor fi reglementate prin norme legale și vor fi subvenționate de stat. 

Proiectul de lege își propune să dea o șansă reală tinerilor între 16 și 35, de a descoperi viața profesională din domeniul ales pentru studiu. Așadar, tinerii care vor fi acceptați de către societăți comerciale și instituții pentru internship, vor avea contact direct cu sarcini specifice de lucru și cu activitatea de zi cu zi a unei companii reale. Acest lucru le-ar putea clarifica, încă de la începutul studiilor, dacă profesia pe care au ales-o este sau nu potrivită pentru ei, dându-le șansa de a se reorienta din timp către alte activități.

Mai mult, tinerii care participă la aceste programe de internship vor încheia contracte de internship cu companiile, vor primi jumătate din salariul minim pe economie, iar perioada de internship se va lua în calcul ca vechime în muncă. 

Perioadele de internship nu vor depăși 6 luni, perioadă în care activitatea desfășurată ”are ca scop aprofundarea cunoștințelor teoretice și îmbunătățirea aptitudinilor practice sau dobândirea de noi abilități”.

Mai multe detalii despre acest proiect de lege puteți afla www.avocatnet.ro

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…