Vineri, 09 Iunie 2017 13:21

Mai mulți comercianți vor fi obligați să accepte plăți cu cardul

 

Lista comercianților obligați să accepte plăți cu cardul urmează să fie extinsă, potrivit unui proiect de act normativ adoptat recent de Senat, însă pentru a intra în vigoare, documentul mai trebuie adoptat de Camera Deputaților, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial, potrivit www.avocatnet.ro. Mai precis, și firmele care cumpără mărfuri în cantități mari sau cele care desfășoară activități de prestări servicii și care realizează anual o cifră de afaceri de cel puţin 10.000 de euro vor avea obligația de a accepta ca mijloc de plată cardurile de debit şi cele de credit. În plus, și acestea vor putea acorda clienților, la cerere, un avans în numerar de până la 200 de lei.

Potrivit normelor în vigoare, de la 1 ianuarie 2017, firmele ce se ocupă de comerţul cu amănuntul şi realizează anual o cifră de afaceri de cel puţin 10.000 de euro sunt obligate să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit și cardurile de credit. În esență, vizate sunt supermarketurile ori magazinele universale, adică acei comercianţi care vând produse direct consumatorilor, de regulă, pentru uzul personal al acestora. Firmele care vând în cantități mici, au o cifră de afaceri ce depăşeşte anual 10.000 de euro şi care nu acceptă ca mijloc de plată cardurile de debit şi cardurile de credit riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 7.500 de lei.

Citiți mai multe despre acest subiect pe www.avocatnet.ro

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…