Joi, 08 Iunie 2017 15:40

S-a încheiat perioada de consultare publică pentru proiectul privind acordarea voucherelor de vacanță

Voucherele de vacanță vor fi acordate, de la 1 iulie 2017, pe suport electronic, vor fi nominale, iar persoanele care își vând tichetul altora sunt pasibile de amenzi ce pot echivala cu până la 14 salarii minime brute, se arată în proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind acordarea tichetelor de vacanță, postat în consultare publică pe site-ul Ministerului Turismului.

'Prin Programul de Guvernare 2017-2020, Guvernul României s-a angajat că 'toți salariații din sistemul public vor beneficia anual, începând cu (...) 2017, de un tichet de vacanță egal cu valoarea salariului minim brut din acel an'. Mai mult, tot în cadrul documentului Program de Guvernare 2017-2020 anterior citat, 'măsurile urmărite de Guvern vor conduce la creșterea numărului de locuri de muncă și astfel la păstrarea forței de muncă în România'. Astfel, obiectivul Guvernului este să oprească 'exodul forței de muncă din domeniul turismului către alte state din relativa vecinătate a României' stimulând acest domeniu prin 'acordarea unui tichet de vacanță pentru angajații din sistemul public'', se arată în proiectul de modificare și completare a OUG.

Perioada de consultare publică pentru proiectul de act normativ privind modificarea și completarea OUG privind acordare voucherelor de vacanță s-a încheiat ieri, 7 iunie.

Mai multe despre acest subiect puteți citi pe www.agerpres.ro

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…