Marți, 06 Iunie 2017 10:37

Terase – spații ideale pentru a savura preparate rapide

 

Fie că vorbim despre o terasă de restaurant, cofetărie sau cafenea, experiența pe care o trăiesc clienții este similară: sunt în căutarea unui spațiu în care să se relaxeze, să se răcorească și să ia masa/o gustare/o cafea în compania prietenilor sau a familiei. Terasele trebuie, așadar, gestionate într-un mod specific în ceea ce privește amenajarea spațiului, meniul și chiar servirea.

Bineînțeles, designul și meniul merg mână în mână și se îmbină armonios, pentru a crea o atmosferă suficient de plăcută pentru ca cei care trec pragul terasei să fie mulțumiți și să revină, iar planificarea pentru deschiderea sau redeschiderea unei terase se va concentra, dincolo de aspectele ce țin de design, asupra meniului.

Ce fel de clienți va atrage terasa mea?

Vor fi același fel de clienți ca și cei ai restaurantului interior? Ce vor să mănânce și să bea cei care se vor așeza la masă pe terasă și cât sunt dispuși să plătească? Toate aceste întrebări vor contura proiectul de amenajare sau reamenajare a unei terase. Pe lângă factori precum localizarea, poziționarea (pe litoral orientat spre mare, în centrul vechi al orașului, în cadrul unui mall etc.), sezonul, specificul sau istoricul localului, targetarea publicului țintă va clarifica orice neclaritate cu privire la stilul în care va fi amenajată terasa, meniul și, implicit, prețurile.

De o importanță majoră este și modul în care clienții terasei sunt serviți. Nu puține sunt cazurile în care... (puteți citi continuarea articolului în ediția următoare a revistei Gastromedia) 

 

Pentru abonamente sau comandarea ediției următoare a revistei, sunați la 0266 219392 sau scrieți-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Sunt disponibile pentru comandă și ediții anterioare ale revistei Gastromedia. 

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…