Marți, 23 Mai 2017 12:13

Se închid birourile de promovare externă

 

Cea mai nouă dintre deciziile luate în turismul românesc este cea a ministrului Mircea Titus Dobre de a închide birourile de promovare externă și de a rechema în țară angajații acestora. Decizia radicală a fost luată după analizarea rapoartelor de activitate și a celor de cheltuieli, concluzia ministerului fiind că activitatea și rezultatele acestor angajați nu justifică cheltuielile pe care le generează (chirii ale birourilor și salarii), mai exact 70% din bugetul alocat.

Ministerul Turismului va reloca unele birouri de promovare turistică în țări care pot furniza turiști pentru România (țările scandinave și Benelux), numărul total al acestor birouri rămânând 14, potrivit oficialilor.

În perioada ianuarie-februarie a acestui ani, turiștii străini au lăsat în România 264 de milioane de euro, față de 226 de milioane de euro în perioada similară a anului 2016. Cu toate acestea, balanța din turism este tot pe deficit. Conform datelor BNR, românii au cheltuit în străinătate 400 milioane de euro în primele două luni ale lui 2017, față de 249 milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…